top of page

Machinale oplossing voor Patinalaag verwijdering: Werktuigbouwkunde bij Bouwmetaal

Bijgewerkt op: 30 okt. 2023


Help jij Bouwmetaal met het vinden naar een oplossing om de patinalaag te verwijderen?

Wie wij zijn? Bouwmetaal is een vooruitstrevend bedrijf uit Tubbergen dat zich bezig houdt met het vervaardigen van prefab metalen dak- en gevelbedekkingen.

Bouwmetaal houdt zich bezig met het vervaardigen van bijzonder mooi maatwerk, waarbij prefab vervaardigde dak- en gevelbekleding uit allerlei materialen na de voorbereiding in de werkplaats, op het juiste moment gebracht worden naar de bouwlocaties, waar deze door eigen teams van specialisten of beter genoemd zinkmeesters worden aangebracht.
Jouw uitdaging

Bij Bouwmetaal maken ze gebruik van koper, zink en aluminium. Op zink zit een patinalaag. Patina is een oxidelaag die zich vormt op het oppervlak van het materiaal en geeft zink een donkergrijze kleur. Voordat zink kan worden vervaardigd, moet de patinalaag worden verwijderd. Bij Bouwmetaal wordt de patinalaag, laag voor laag verwijderd en dat kost veel tijd.


Bouwmetaal biedt jou de uitdaging om een innovatieve en machinale oplossing te onderzoeken voor het versnellen van dit proces. Hierbij is het jouw verantwoordelijkheid om machinale methoden te onderzoeken die de patinalaag efficiënt kunnen verwijderen, zonder het onderliggende materiaal te beschadigen. Ook dien je rekening te houden met gezondheids- en milieukwesties bij het ontwikkelen van de oplossing, met een focus op duurzaamheid.


Werk jij met ons samen om een nieuwe methode te implementeren en integreren in ons productieproces?


Dit bieden wij jou!

  • Een stagevergoeding

  • Een gezellige werksfeer met collega’s die je graag willen helpen

  • Een praktijk- én procesbegeleider. Dat betekent dat je extra begeleiding krijgt van de talentcoach

  • Een ontwikkelprogramma met leuke workshops, gastsprekers en bedrijfsbezoeken samen met de andere jonge talenten binnen de hub

  • Een kijkje in de keuken bij de andere bedrijven binnen de Innovatiehub
Ga jij de uitdaging aan?

Denk je dat deze opdracht perfect bij jou past en wil je het liefst meteen aan de slag bij Bouwmetaal? Laat het ons weten! Hoe? Stuur je CV en motivatie naar talentcoach Femke Snijders. Heb je vragen, opmerkingen of wil je gewoon meer informatie? Femke Snijders staat graag voor je klaar.

91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page