top of page

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers


Ben jij klaar om een impactvolle bijdrage te leveren aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers? Dan hebben wij een interessante opdracht voor jou!

Wie wij zijn? Wij zijn de Innovatiehub in Tubbergen. Dé plek voor stages en afstudeeropdrachten. Ben jij benieuwd wie wij zijn en wat wij doen?


Jouw uitdaging

Bij de vier bedrijven van de Innovatiehub Tubbergen (Kamphuis, Bouwmetaal, Loogisch en Loohuis) wordt er momenteel onvoldoende aandacht besteed aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Hoewel het personeel langer moet blijven werken vanwege de verhoogde pensioenleeftijd, zijn er soms uitdagingen met betrekking tot zowel de fysieke en mentale belasting van het werk. In bepaalde gevallen kan het werk zwaar zijn en belastend voor de rug (zoals tillen, dragen, duwen, trekken) en de enkels (zoals bij dakwerk of schuin lopen). Op kantoor werkt ook een groep medewerkers die te maken hebben met onderwerpen zoals werkdruk, stress en onvoldoende beweging.


Jij gaat onderzoeken welke strategieën kunnen worden ingezet om de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers te bevorderen en hoe deze kunnen worden toegepast in de praktijk. Je onderzoekt bijvoorbeeld welke maatregelen genomen kunnen worden om fysiek zwaar werk te verminderen, hoe medewerkers gestimuleerd kunnen worden om gezonde keuzes te maken en voldoende te bewegen, hoe kennisoverdracht tussen jongere en oudere collega's kan worden verbeterd, en hoe medewerkers kunnen worden gestimuleerd om zich te ontwikkelen en eventueel van buiten- naar kantoorfuncties over te stappen. Je kijkt hierbij naar de mogelijke samenwerkingsverbanden tussen de vier bedrijven om dit probleem gezamenlijk aan te pakken.


Dit bieden wij jou!

  • Een stagevergoeding

  • Een gezellige werksfeer met collega’s die je graag willen helpen

  • Een praktijk- én procesbegeleider. Dat betekent dat je extra begeleiding krijgt van de hubmanager

  • Een ontwikkelprogramma met leuke workshops, gastsprekers en bedrijfsbezoeken samen met de andere jonge talenten binnen de hub

  • Een kijkje in de keuken bij de andere bedrijven binnen de Innovatiehub


Ga jij de uitdaging aan?

Wil jij graag bijdragen aan de toekomstbestendigheid van bedrijven en hun medewerkers? Laat het ons weten! Hoe? Dit doe je door je cv en motivatie te mailen naar projectmanager Maud Tijscholte. Vragen, opmerkingen of wil je gewoon meer weten? Maud Tijscholte staat graag voor je klaar!


10 weergaven0 opmerkingen
bottom of page