top of page
image.png

INNOVATIEHUB TUBBERGEN HELPT ONDERNEMERS BIJ HET VINDEN VAN JONG TALENT 

Samen talent binden

Met steun van de gemeente Tubbergen is in 2017 de Innovatiehub Tubbergen gelanceerd. Vier gedreven ondernemers hebben hun krachten gebundeld om jong talent aan de regio te binden, te boeien en te behouden via stages en afstudeermogelijkheden. Na zes succesvolle jaren slaan de gemeente en de Innovatiehub Tubbergen opnieuw de handen ineen om de dienstverlening uit te breiden naar meer bedrijven in de gemeente. Want samen bereiken we meer dan alleen.

De Innovatiehub Tubbergen neemt bedrijven de zorg uit handen bij het aantrekken van talent uit verschillende studierichtingen. Samen met de bedrijven formuleren ze stageopdrachten en zetten ze deze uit om geschikte studenten te werven. Maar het stopt niet bij het matchen van studenten met bedrijven. De Innovatiehub Tubbergen biedt gedurende de stage- of afstudeerperiode ondersteuning bij de begeleiding van studenten. Ook bieden zij de studenten een programma aan waarin ze zichzelf op persoonlijk én professioneel gebied kunnen ontwikkelen.

Meer ondernemers in Tubbergen bereiken

De gemeente Tubbergen levert de komende jaren een financiële bijdrage aan de verdere ontwikkeling. Wethouder Ursula Bekhuis is enthousiast over de Innovatiehub: “Met deze doorontwikkeling van de Innovatiehub kunnen we veel meer ondernemers bereiken. Lopen zij tegen een vraagstuk aan? Dan kunnen ze met hulp van de Innovatiehub hiermee aan de slag. Op deze manier kan heel ondernemend Tubbergen van de hub profiteren."

“We zien om ons heen dat steeds meer ondernemers moeite hebben met het formuleren van vraagstukken. Het onderzoeken van processen of vraagstukken waar wij als ondernemers geen tijd voor hebben, maar die mogelijk wél de koers van de toekomst zullen bepalen. Door met name hoger opgeleid talent in te schakelen, bieden deze vraagstukken niet alleen antwoorden, maar ook een frisse wind in de organisatie. Het feit dat we nu collega-ondernemers kunnen betrekken bij dit proces is fantastisch”, aldus mede-initiatiefnemer en ondernemer Marcel Krikhaar van Bouwmetaal.

Begeleiding bij stages en afstuderen

De Innovatiehub Tubbergen wil ondernemers uit de gemeente Tubbergen helpen bij het formuleren van opdrachten en de begeleiding van stagiaires. Daarnaast worden samen met geïnteresseerde ondernemers mogelijkheden verkend voor het opzetten van traineeships. “Een traineeship biedt een geweldige kans om jonge medewerkers aan te trekken. Ze kunnen werkervaring opdoen en tegelijkertijd werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dat is precies waar jongeren naar op zoek zijn in hun eerste baan. Wij zijn bereid om ons hiervoor in te zetten en streven er naar om zo snel mogelijk te gaan werken met ondernemers uit de gemeente Tubbergen”, aldus Berto Boeve van Loohuis Installatietechnieken.

Daarom willen de initiatiefnemers van de Innovatiehub en de gemeente graag ondernemers uit Tubbergen uitnodigen voor een netwerkbijeenkomst waarin we bovenstaande plannen uitleggen. Bent u nieuwsgierig? Neem dan deel op 28 juni en laat u informeren over hoe u met hulp van de Innovatiehub Tubbergen talent aan uw organisatie en de gemeente bindt. Doe én help mee aan een sterke toekomst vol groei en innovatie.

MEER NIEUWS

13 DECEMBER 2023
NIEUWS
NIEUWE AANGESLOTEN BEDRIJVEN
6 SEPTEMBER 2021
NIEUWS
NIEUWE HUISSTIJL EN WEBSITE
bottom of page